Welke Synology NAS moet ik kopen?

Synology biedt een overvloed aan NAS-modellen om uit te kiezen, maar de selectie kan een beetje duizelingwekkend zijn als u niet zeker bent wat alle verschillen zijn. Hier zijn enkele dingen die u moet weten om u te helpen uw ideale keuze te beperken.

Wij zijn grote fans van de NAS-producten van Synology, vooral omdat ze supergemakkelijk te installeren en te gebruiken zijn, zodat zelfs de meest beginnende gebruiker een duik kan nemen in de wereld van netwerkgebonden opslag zonder zich al te overweldigd te voelen. Het probleem is echter dat Synology tientallen modellen heeft om uit te kiezen, en het kiezen kan het moeilijkste deel zijn.

Als u alleen op zoek bent naar goedkope basisopslag, overweeg dan de DS218. Voor mediaprestaties is de DS218+ geweldig.  In beide gevallen kunt u meer geld uitgeven voor meer schijven. En als u iets nodig hebt met veel opslag, prestaties en back-upopties, is de DS1019+ een krachtpatser met 5 bays die aan alle behoeften kan voldoen.

Als u snel een blik werpt op de productlijst van Synology, zult u zien dat deze is onderverdeeld in verschillende series: FS & XS Series, Plus Series, Value Series, en J Series. Dit is wat elke serie biedt:

FS-serie: Deze maken uitsluitend gebruik van flash-opslag en zijn gericht op bedrijven en ondernemingen - het best te gebruiken voor de meest intensieve toepassingen. Ze werken op Intel Xeon CPU's (de FS1018 gebruikt echter Intel Pentium).

XS-serie: Dit zijn server-klasse modellen ook gericht op bedrijven aangedreven door Intel Xeon CPU's. Modellen met "RP" worden geleverd met een redundante voeding en modellen met een "+" worden geleverd met een redundante voeding en ingebouwd 10 gigabit Ethernet (GbE).

Plus-serie: Alle DS-modellen met een "+" erop zijn uitgerust met Intel Atom CPU's die werken op een x86-architectuur. Deze bieden de beste prestaties op consumentenniveau en worden allemaal geleverd met hardware video transcoding.

Value Series: Synology's budgetmodellen in het middensegment die sport ARM-gebaseerde CPU's hebben die iets trager zijn dan de Plus-modellen. De "play"-modellen ondersteunen echter hardwarematige videotranscodering.

J Series: Dit zijn Synology's budget-NAS-modellen van de laagste klasse, die ook met ARM-gebaseerde CPU's worden geleverd. Ze zijn de tragere van het stel, dus ze zijn ideaal als u gewoon een goedkope opslagoplossing nodig hebt die toegankelijk is via uw netwerk.